image Emil Thomsen fik rødt kort efter 81 minutters spil.
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
26. marts 2017 kl. 18:05
B1909 førte 2-0 mod Krarup/Espe, men måtte nøjes med 2-2.

Lørdagens åbning på forårssæsonen blev en resultatmæssig fuser, da B1909 måtte nøjes med uafgjort 2-2, hjemme mod midtfynske Krarup/Espe.

I en spillemæssigt middelmådig første halvleg, fik de røde værter ellers en perfekt start, da først Nicolas Jørgensen og siden Mathias Munk, bragte nierne foran med 2-0. Desværre svigtede koncentrationen kort efter Munks scoring, og gæsterne fik reduceret til pausestillingen 2-1.

Efter sidebyttet fik B1909 lagt et massivt pres på Krarup/Espe, som i en periode på 10-12 minutter nærmest var under belejring. Stort set samtlige af banens spillere, med undtagelse af målmand Kim Larsen, var placeret på gæsternes banehalvdel, og hovedparten i eller omkring deres straffesparksfelt. Det medførte også et par fine chancer, men det lykkedes gæsterne at ride stormen af.

Med en halv time tilbage startede et rødt undertals-mareridt, som medførte, at værterne kun var 9-10 spillere på banen i resten af kampen. Emil Thomsen var første mand til at smage en ostemad, og kort før han returnerede efter sin ti minutters udvisning, blev Mathias Munk sendt samme vej. Da Munk ti minutter senere kom på banen igen, modtog Thomsen sit andet gule kort, og så var vi lige vidt. Alle tre gule kort kan sagtens forsvares, men omvendt er dommerne normalt mere large med linien i Albaniserien, hvor konsekvenserne ved advarsler er så store.

Den midterste periode i 2. halvleg bød på en logisk udligning fra gæsterne, som efter den røde power-indledning, stille og roligt havde spist sig tilbage i kampen. Efter udligningen bølgede kampen længe frem og tilbage, hvilket gav de 250 tilskuere fin underholdning. Spillet var ikke prangende, men til gengæld var der gnist og intens stemning, både på og udenfor banen.

I slutfasen fik nierne lagt et godt pres, og trods undertallet var hjemmeholdet klart dominerende. Spillet blev trukket højt op på gæsternes bane, og det udmøntede sig i flere store chancer. Men en stærk indsats af Krarup/Espe's forsvar holdt de røde fra det vigtige sejrsmål. Undervejs blev debutanten, Markus Bay, nedlagt i feltet, i en situation hvor værterne appellerede kraftigt for straffespark. Kampens dommer valgte dog at forholde sig tavs.

Trods det uafgjorte resultat, så holder nierne stadig fast i Albaniseriens førsteplads, efter en runde, hvor de nærmeste forfølgere, OKS og KRFK, ligeledes delte i deres indbyrdes kamp. Der er uden tvivl lagt op til et hæsblæsende forår, og selvom der umiddelbart var skuffelse i den røde lejr, så var der også mange positive momenter, som giver grund til optimisme. Næste weekend drager B1909 mod øst, hvor bæltbyen Nyborg er værter i en tidlig søndagskamp.

Billeder fra kampen, teksten fra liveopdateringen og videointerview med manager, Thomas Thorhøj, kan ses på facebook.com/B1909dk.

B1909 - Krarup/Espe           2 - 2    (2 - 1)