image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
17. oktober 2017 kl. 14:13
B1909 knuste FC Sønderborg med 4-0

B1909 vandt for anden weekend i træk med 4-0, denne gang mod FC Sønderborg. Mathias Munk, Søren Lærche, Nicolas Jørgensen og Jonas Skærlund nettede for de røde.

Topscorer Mathias Munk var tilbage i startopstillingen, for første gang efter sin skadespause. Og han kvitterede for tilliden allerede efter fire minutters spil, da han fra kanten af feltet kanonerede kuglen i nettet til rød føring. En drømmestart for Thorhøjs tropper, og startskuddet til endnu en herlig dag på Gillestedvej.

Første halvleg var ellers en blandet landhandel, hvor nierne enten var på bolden i længere perioder, eller hvor det bølgede lidt frem og tilbage. Kendetegnende var det dog, at de røde virkede i kontrol, og der var da også generelt stille omkring Niclas Bechs mål.

Små ti minutter før pausefløjtet, kom B1909 på 2-0, da lynhurtige Søren Lærche koldt udnyttede en fremragende omstilling. Alene med en fremstormende keeper, sparkede Lærche bolden blødt i det fjerneste hjørne.

Kort før sidebyttet bragte dommeren sig selv i centrum, da en ellers harmløs situation udviklede sig. Gæsternes Niklas Spangsgaard havde nogle gange været i fysisk og verbal infight med flere nierspillere, hvilket havde udløst en advarsel til Sønderborg-spilleren. Da endnu en episode udviklede sig verbalt, kaldte dommeren Spangsgaard til orden, og præsenterede ham for endnu et gult kort og dermed exit. I samme sekvens modtog Morten Dyg ligeledes sit andet gule kort, hvilket udefra observeret virkede som en voldsom overreaktion. Ikke desto mindre sluttede halvlegen 10 mod 10, og udsigt til lokalopgør mod B1913 i næste weekend, uden Dyg på holdkortet.

Det første kvarter af 2. halvleg kunne have afgjort kampen. Maad Aziz havde blandt andet en friløber, men han blev nedlagt i afslutningsøjeblikket. Kort efter blev gæsterne tilkendt et straffespark, men skarpheden udeblev, og afslutningen strøg over mål. Fortsat 2-0.

Tyve minutter før tid nettede indskiftede Nicolas Jørgensen til 3-0, da han havde sidste fod på en veludført kontra. Dét mål knækkede definitivt gæsterne, og resten af kampen skulle bare overstås. Tempoet faldt, og det samme gjorde antallet af chancer. Til gengæld var nierne dygtige til bare at køre bolden rundt.

Kort før tid lukkede Jonas Skærlund en forrygende rød formiddag, da han scorede til 4-0, efter flot forarbejde af Marc Eliasen.

Teksten fra liveopdateringen, videointerview med Thomas Thorhøj og jubel fra omklædningsrummet kan ses på Facebook.com/B1909dk.

B1909 - FC Sønderborg        4 - 0   (2 - 0)