image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
09. april 2019 kl. 11:15
B1909 første 2-1 ved pausen, men tabte 2-5 til Silkeborg KFUM
Trods en flot første halvleg og en pauseføring på 2-1, indkasserede B1909 lørdag et 2-5 nederlag hjemme mod Silkeborg KFUM i Danmarksserien. Nicolai Frederiksen og Anders Bøwadt scorede for nierne inden sidebyttet.
Kampens indledning bar tydeligt præg af den vitale betydning for begge hold. Nierne kunne med en sejr for alvor hale ind på gæsterne i tabellen, mens Silkeborg modsat kunne distancere sig fra de farlige pladser i bunden. Derfor var der høj tænding fra start, og en masse nærkampe prægede store dele af første halvleg.
Efter ti minutter bragte Nicolai Frederiksen værterne i front, da han tog sig en solotur på venstrekanten. Han modtog bolden ved sidelinien midtvejs på jydernes halvdel, udfordrede sin nærmeste modstander, og stak direkte mod kassen. En fremstormende keeper blev udplaceret, og således rød jubel på lægterne. En 'Frederiksen-classic', som en tilskuer bemærkede det. Den slags mål har han lavet utallige af for Birkende i de fynske serier, men den viden var næppe nået til den anden side af Lillebæltsbroen.
Efter føringsmålet overtog gæsterne i en periode, og det lykkedes dem at udligne små ti minutter senere. Den tidligere Superlige-angriber, Thomas Dalgaard, modtog en høj bold i feltet, og med et følt hovedstød headede han bolden i en bue over Niclas Henriksen i det røde bur.
Herefter satte nierne sig på spillet, og Nocolai Frederiksen havde få minutter senere en stor mulighed, da Bakary Bojang stak ham i dybden. Nicolai afdriblede målmanden, men vinklen blev for spids og keeperen klarede til hjørnespark. Det blev taget kvikt og serveret i hovedet på Anders Bøwadt, der atter bragte de røde foran. 2-1, hvilket også blev pausestillingen, trods et Silkeborg-langskud på undersiden af overliggeren.
Et flot første halvleg blev vekslet til et rødt mareridt efter sidebyttet, hvor gæsterne nettede uhørte fire gange. Kort opsummeret fik Silkeborg skruet op for tempoet, mens nierne modsat hvilede lidt for meget i den fine første omgang. Det rekonstruerede Thorhøj-mandskab skal klart vænne sig til, at fejl og uopmærksomhed bliver straffet hårdt i Danmarksserien.
Udligningen faldt allerede syv minutter inde i 2. halvleg, hvor der ikke blev clearet i flere omgange. Herefter kom gæsterne på 2-3 efter et hjørnespark, og kort efter på 2-4. En kold dukkert for et rystet B1909-hold, der havde svært ved at samle sig selv op igen.
Omkring halvvejs blev det mere jævnbyrdigt, tempoet faldt, og begge hold havde muligheder på omstillinger. B1909 var tættest på ved Nicolai Frederiksen og Ilir Jakupi, men det blev i stedet Silkeborg, der scorede kampens sidste mål. 2-5, i en kamp, hvor man virkelig kunne tale om forskel på nat og dag.
B1909 - Silkeborg KFUM      2 - 5    (2 - 1)