Nederlag i premieren

image Assistenttræner Jann Jensen og cheftræner Thomas Thorhøj på den røde bænk
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
26. marts 2019 kl. 11:00
Kolding sejrede på en overtidsscoring, i en kamp, der blev skæmmet af et alvorligt uheld.
B1909 stillede med 5 debutanter i startopstillingen, mens yderligere én kom på banen i løbet af kampen. Et nyt og rekonstrueret rødt mandskab, der henover vinterpausen har sagt farvel til 11 velklingende navne, mens hele 13 nye spillere er kommet ind den anden vej.
Nierne viste dog hurtigt at Thorhøj har fået samlet en spændende enhed, der med aggressivt pres og direkte spil kan blive et ganske interessant bekendtskab i foråret. Angrebet med Nicolai Frederiksen og Bakary Bojang udgjorde en giftig duo, og i de bagerste rækker tog de to stærke midterforsvarer, Anders Bøwadt og Sebastian Villemoes, sig sikkert af boldene, mens keeper Henriksen ligeledes ser stærkere ud end længe set.
I de første 23 minutter sad de røde på det hele, og det var kun marginaler der forhindrede en fortjent føring til værterne. Både Bojang og Frederiksen havde gode muligheder, og arbejdsomme Ilir Jakupi havde også et nærgående langskud.
Midt i halvlegen blev gæsternes Samim Kohestani ramt af en grim ankelskade, efter en nærkamp med en glidende B1909-spiller. Alvoren stod mejslet i spillernes ansigter, kampen blev stoppet og der blev tilkaldt en ambulance. På grund af skadens omfang var det ikke muligt at rykke Kohestani, og derfor var kampen standset i over én time. Ambulancen var uhørt hele 50 minutter om at ankomme, mens det yderligere tog 15 minutter at behandle og flytte den stærkt forkomne Kolding-mand. Et forfærdeligt scenarie, som vi aldrig håber gentager sig. Vores tanker og ønsker om god bedring til Kohestani, som nu må se til fra tribunen i lang tid.
B1909 fandt aldrig tilbage til samme niveau efter det timelange spilstop. Resten af første halvleg var ganske jævnbyrdig, og spillet var usammenhængende for begge hold.
Efter sidebyttet kom Kolding bedst fra land, og havde et mindre overtag i 10-12 minutter, dog uden at teste Niclas Henriksen. Herefter blev det atter mere jævnbyrdigt, med en del dueller og omstillinger til følge. Værterne var generelt giftige på kontraer, men den sidste skarphed manglede på dagen. Nikolai Frederiksen havde den største mulighed, da han hamrede et direkte frispark på overliggeren. Omvendt måtte Henriksen ud i fuld længde på en Kolding-afslutning, og derved lignede det hele en fair nulløsning.
Men inde i overtiden fik gæsterne frispark omkring banens midte. En lang bold blev servet ind i det røde felt, og ved bagerste stang fik Thomas Heiker dirigeret bolden i mål. Kæmpe jubel i Kolding-lejren, mens de røde havde svært ved at overskue den hårde skæbne. Et skuffende nederlag var en realitet, efter en kamp, hvor nierne i mange momenter viste positivt potentiale, som der uden tvivl kan bygges videre på i de kommende runder.
B1909 - Kolding BK        0 - 1   (0 - 0)