image Foto: Mphoto
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
03. april 2019 kl. 10:08
B1909's nye DS-mandskab vandt klassikeren på Campusvej
B1909 hentede forårets første sejr, da de røde lørdag besejrede B1913 med 0-1 på Campusvej. Bakary Bojang blev matchvinder, da han et lille kvarter før tid udnyttede et straffespark, begået mod angrebskollegaen Nikolaj Frederiksen.
Nierne måtte undvære cheftræner Thomas Thorhøj, der hele ugen havde kæmpet med en lungebetændelse, og derfor måtte blive hjemme under dynen. I hans fravær var Jann Jensen ophøjet til chef, mens målmandstræner Mads Packness assisterede på bænken.
De blå værter startede bedst og fik lagt et lille tryk på nierne, særligt med deres velkendte omstillinger, hvor de hurtige ryk frem ad banen ofte har udfordret os. Det blev da også til et par pæne tilbud i indledningen, inden gæsterne langsomt fik bidt sig ind i kampen. Det var intenst og med mange dueller, præcis som et klassisk lokalopgør skal være.
Midtvejs i halvlegen skiftede jævnbyrdigheden til et mindre B1909-overtag, som også affødte et par chancer, dog uden at blive rigtigt farlige. Det var fortsat tretten der var mest giftige, men Niclas tog sig sikkert af det hele, og så kunne holdene trave til pause i klubhuset, med uafgjort 0-0 på måltavlen.
Anden omgang var knap sat igang, inden nierne fik kampens ubetinget største chance. Lille ihærdige Ilir Jakupi opsnappede en fejl i det blå midterforsvar, og lynhurtigt var han helt alene med værternes keeper i det lille felt. Desværre blev 13-målmanden den store i den duel, og klarede flot Ilirs afslutning.
Der stod B1909 på de første 10-15 minutter af 2. halvleg, hvor det ene angreb afløste det andet, og hvor det meste foregik på hjemmeholdets banehalvdel. Herefter bølgede kampen meget frem og tilbage, med skiftende omstillinger og direkte spil fra begge hold. Knap så kønt, men til gengæld intenst og spændende.
Med godt et kvarter igen faldt kampens afgørelse. Et kvikt indkast fra Daniel Winther havnede hos Nikolaj Frederiksen, der i den efterfølgende duel blev nedlagt i feltet. Straffespark, vurderede kampens dommer, og dermed en kæmpe mulighed til nierne. Bakary Bojang tog ansvaret på sig, og trods neglebiderier fra de mange 09-fans på lægterne, sparkede han køligt bolden i kassen, via indersiden af venstre målstolpe. 0-1, og naturlig jubel i den røde lejr.
Efter scoringen kom en periode med mange nærkampe og høj tænding, og dommeren måtte i flere tilfælde skille røde og blå spillere fra hinanden. Det var tydeligt at mærke, at kampens betydning var stor for begge mandskaber.
I den knap fem minutter lange tillægstid skovlene B1913 konstant bolde ind i niernes felt, hvor Niclas Henriksen og kompagni virkelig var på overarbejde. Men flot fight og et par ligeså flotte redninger fra Henriksen red stormen af, og de røde kunne hæve armene i vejret og fejre en vigtig sejr og tre point til den slunkne konto.
Videoklip og billeder fra kampen kan ses på facebook.com/B1909dk.
B1913 - B1909          0 - 1   (0 - 0)