image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
07. juni 2017 kl. 12:50
B1909 vandt fredag 3-1 i Otterup og rykker op i DS
B1909 er tilbage i Danmarksserien, efter én enkelt sæson i AS. Sejr fredag aften i Otterup, og pointtab søndag til KRFK, sendte den røde elevator en tur opad, trods tre resterende runder i rækken.
Jonas Skærlund, Burana Saenkham og Markus Bay scorede for nierne, i fredagens 3-1 sejr på Nordfyn.

Otterup lagde ellers bedst fra land, og fik testet Kim Larsen allerede i tredje minut, hvor den røde keeper måtte ud i en flot parade. Værternes farlige våben; omstillinger og fart, var baggrunden for den store mulighed, og i øvrigt ofte en trussel gennem de 90 minutter.

Første halvleg var kendetegnende ved, at nierne var mest på bolden, mens hjemmeholdet lurede på fejl og muligheden for kontrastød. Et af disse gav bonus midtvejs i halvlegen, hvor Jonas Villemoes udnyttede en god mulighed, og bragte Otterup foran med 1-0.

Trods føringen fortsatte billedet med nierne mest på bolden. Spillerne viste stort engagement og vilje til at lykkedes, og det var stærkt medvirkende til den velfortjente udligning omkring den halve time. Burana Saenkham var manden bag den vigtige scoring. 1-1 holdt til pausen, og alt var fortsat åbent.

Anden omgang var knap sat igang, før Markus Bay havde sat gang i den helt store jubelscene, blandt de flere hundrede medrejsende nier-fans. Bay tog et par træk ind i banen fra sin position på venstrekanten, og hamrede derefter et knaldhårdt langskud mod mål. Bolden strøg ind i det fjerneste hjørne, og hermed var de røde på en afgørende sejrskurs.

Billedet fra første halvleg blev gentaget i anden, med nierne som boldbesiddende og Otterup lurende på omstillinger. Det gav en ganske underholdende omgang, hvor begge hold havde store tilbud, som kunne have udløst flere mål. For nierne var Morten Dyg og Mathias Munk tættest på, hvor sidstnævnte blandt andet havde et skud på overliggeren.

Fire minutter før tid faldt den endelige afgørende. Jonas Skærlund afsluttede et flot, gennemspillet angreb, og øgede til slutfacit 1-3. Velfortjent på dagen, i en kamp mellem to kompetente mandskaber, men hvor de røde havde den afgørende coolness i det afgørende situationer.

Videoklip, interviews og tekst fra liveopdateringen kan ses på Facebook.com/B1909dk.

Otterup - B1909        1 - 3    (1 - 1)