Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
02. juni 2023 kl. 12:38
B1909 - Hedensted, lørdag d. 3/6 ‘23, kl. 14.00

Sæsonens andensidste hjemmekamp står for døren, når B1909 lørdag fejrer juni måned og sommerens komme, med en eftermiddagskamp mod Hedensted.

De grønblusede østjyder har været ét af forårets bedste hold, og aktuelt indtager den ambitiøse klub da også rækkens andenplads. Nierne brød gæsternes flotte forårsindledning i det modsatte opgør midt i april, hvor de røde overraskede og sejrede 2-1 i Hedensted. Nicolai Frederiksen og Jonas Lund nettede begge fra 11-meter pletten, selvom hjemmeholdets Christian Jørgensen havde sikret værterne en føring ved pausen.

B1909 møder ind efter en dramatisk uge, der som bekendt endte i en afsked med cheftræner Nicolai F. Johansen. Den lokale avis har citeret den nu tidligere chef for at sige, at det alene handlede om, at spillerne havde det svært med en hård tone. Uden at gå yderligere i detaljer i disse linjer, vil jeg blot understrege, at verden jo oftest er mere nuanceret, end få sætninger på sociale medier eller i en avis, og at spillerne bestemt ikke er skyld i noget brud. Der har været kommunikative forskelligheder parterne imellem, som der stod i pressemeddelelsen, og trods dialog om dette var det ikke muligt at finde fælles retning. Sådan er der jo så meget, men det er i hvert fald væsentligt at understrege, at det er en ledelsesmæssig vurdering og i sidste ende beslutning. Spillerne er naturligvis blevet hørt i processen, som beskrevet undervejs, men ansvaret er ene og alene ledelsens. Så er det vist på plads.
Når det så er sagt, så skal der også herfra lyde et tak for samarbejdet til Nicolai, som har været både inspirerende og lærerigt. Jeg er sikker på, at der venter noget spændende i fremtiden, for den nu tidligere røde chef.

På det sportslige plan måtte vi indkassere et sjældent nederlag, da OKS’erne på eget græs sejrede med 3-1 i seneste runde. De røde var ellers fint med i første halvleg, men to hurtigere scoringer til værterne efter pausen afgjorde reelt kampen. Målet til 2-0 faldt atter via et straffespark, som de bolsjestribede nærmest har været eksperter i at få tilkendt her i foråret. At Sami Abou Chawk så fik reduceret undervejs, og at nierne havde tilløb til yderligere scoringer, kunne ikke forhindre et nederlag mod kolonihaveklubben.

Hedensted gjorde os til gengæld en tjeneste, da de samtidig besejrede vores nærmeste konkurrenter fra Brabrand med 2-0. Med resultatet er afstanden mellem nierne og århusianerne på seks points, her hvor der resterer tre kampe. Det burde kunne holde hjem.

Undertegnede har haft en snak med B1909’s altmuligmand, aktuelt som forsvarsspiller, Jakob Tonnesen, om stemningen i truppen og de to nærmeste kampe:

-“Stemningen i truppen er rigtig god. Selvom det har været lidt specielt de seneste par uger, har det ikke haft den store indvirkning i omklædningsrummet. Vi står sammen, som vi har gjort hele sæsonen”.

-“Det var en træls kamp at tabe mod OKS. Jeg synes egentlig, at vi spiller en okay kamp, men vi bliver straffet på personlige fejl. Men jeg er meget tilfreds med måden, som vi kommer tilbage på, efter at være kommet bagud med 0-3. Vi har nogle store chancer for at reducere til 2-3, og havde vi fået det mål, kunne alt ske i slutfasen. Men det blev ved 1-3, og det er aldrig sjovt at tabe en kamp”.

-“Kampen mod Hedensted bliver spændende og underholdende. Det er to hold, der gerne vil have bolden, så kampen om bolden bliver vigtig. Jeg tror, at det hold, der lykkes med presspillet, vinder kampen - så det skal vi have styr på. Vi vil selvfølgelig gerne tilbage på hesten igen med en sejr, og det er vi klar på, at kæmpe hårdt for i kampen mod Hedensted”, slutter Tonnesen.

I forhold til kampen på OKSon Park er der enkelte ændringer i den røde trup. Burana Saenkham er tilbage, ligesom rutinerede Martin Nielsen fra reservemandskabet indlemmes i truppen. Modsat glider Mohamed Amin, der så rødt i de sidste minutter, ud, sammen med Hjalte Ulrich.
Erik Ingemann udgik med en skade i OKS-kampen, men meldes klar til opgøret mod sine tidligere holdkammerater fra Hedensted.