Menu

Optakt: Foråret er kommet!

image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
25. marts 2022 kl. 18:45
OKS - B1909, lørdag d. 26/3 ‘22, kl. 13.00

En stensikker forårsbebuder er lyden af plæneklipperen i haven og fodboldfolkets indtog under åben himmel. Begge dele folder sig smukt ud sammen lørdag eftermiddag, når B1909 i skønt solskinsvejr, direkte bestilt hos DMI, gæster OKSon Park, med den idylliske beliggenhed mellem kolonihaverne. Rammen bliver simpelthen næppe bedre til en forårspremiere, og da slet ikke når kampen på banen er et vaskeægte lokalopgør mellem OKS og B1909.

Et af de første opgør mellem de to mandskaber, der lige springer frem på undertegnedes nethinde, er 4-4 kampen på Odense Stadion, tilbage i efteråret 1990. For øjenene af 2.238 tilskuere fik B1909 vendt et truende 1-4 nederlag til uafgjort 4-4, med ét af historiens mest ikoniske comebacks. OKSerne var oppe med tre mål indtil et kvarter før tid, inden de røde fik hentet de bolsjestribede gæster. Jan Krause og Jan Bramsen blev dobbelte målscorere for nierne, der formentlig havde vundet kampen 5-4, hvis der var blevet spillet fem-seks minutter mere. Begge kampe endte i øvrigt uafgjort i den sæson, efter 0-0 i det omvendte opgør, hvor 2.549 tilskuere var på plads.

Siden er der som bekendt løbet meget vand i Odense Å. OKSerne oplevede i de år deres storhedstid, mens nierne i samme periode havde det seneste bekendtskab med dansk fodbolds absolutte top. De fleste husker formentlig at de røde rykkede i Superligaen i efteråret ‘92, inden konkurs og degradering til Danmarksserien fulgte i årene efter. OKS led en lignende skæbne, dog ikke fra samme sportslige niveau, men til gengæld varede nedturen i en længere periode. Nierne kom som bekendt hurtigt retur til divisionerne, mens lørdagens værter indtil videre højst har opnået den aktuelle status som DS-klub. Ja ja, så meget for en masse historie, men det vidner egentlig ganske fint om det skæbnefællesskab, der i lange perioder har været mellem de to klubber.

Lørdag eftermiddag tilføjes der en ny historie til begge klubber, og hjemmeholdet må på forhånd tilskrives favoritværdigheden. OKS er placeret på rækkens 2. plads, mens nierne - efter et energisk comeback - fik afsluttet efteråret midt i Danmarksserien. Samtidig har de røde haft en omtumlet opstart, med et pludseligt trænerskifte, uheldigt mange skader og andet fravær, der har givet alt andet end optimale betingelser for truppen. Det er dog tydeligt at mærke energien, viljen og det enorme sammenhold blandt spillerne, og det skal nok bære os et godt stykke af vejen i et hæsblæsende forår.

Kampen betyder comeback til publikumsfavoritten, angriberen Nicolai Frederiksen, der er tilbage i B1909, efter en periode på kontrakt hos Middelfart i 2. division. Frederiksens evner har tydeligt været savnet, og forventningerne er derfor med rette store til den sympatiske angriber, der selv glæder sig til atter at tørne ud i rødt og hvidt.

Der er også to mulige debutanter i truppen. Målmanden, Christian Kjær, er kommet til fra SfB/Oure, mens blot 16-årige Hjalte Ulrich har fortid i SSV Højfyn. Begge spillere har trænet med truppen i hele opstarten og fået spilletid i testkampene, hvor de har vist lovende takter.

Til gengæld må den nye cheftræner, Kim Jørgensen, se bort fra fire af de vanlige startere, til kampen mod OKS. Morten Dyg og Niclas Henriksen trækkes fortsat med langvarige skader, mens Jonas Lund er ude med en muskelskade. Det er dog forventningen at Lund snart er klar igen. Derudover er Jakob Tonnesen ude med karantæne, efter for mange gult kort i efteråret.

Cheftræner, Kim Jørgensen, har udtaget følgende 15-mands trup:

Ben Pakes
Christian Kjær
Marco Bertelsen
Kingsley Amoakohene
Christian Jørgensen
Rune Corfitzen
Daniel Winther
Emil Thomsen
Burana Saenkham
Christoffer Kirud
Bekir Demirovic
Mass Sise
Nicolai Frederiksen
Ali Al-Rabiey
Hjalte Ulrich

Vel mødt!