image Junior Gensø gjorde comeback efter sin lange skadespause
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
03. maj 2019 kl. 10:04
B1909 besejrede Varde med 2-1 efter 0-1 ved pausen

B1909 skabte lørdag en mindre sensation, da de røde på eget græs besejrede oprykningskandidaterne fra Varde med 2-1. Jakob Tonnesen og Marco Bertelsen stod for hjemmeholdets scoringer.

Inden kampen blev klubikonet Johnny Svane mindet, efter hans alt for tidlige død. Svane var kendt som en hårdtarbejdende, flittig og konsekvent nier med hjertet på rette sted, og det var netop disse egenskaber, som de røde drenge hev frem på Gillested Park denne eftermiddag.

Nierne startede kampen flot, fik en mindre spilovertag og tilspillede sig et par fine tilbud, dog uden at blive farlige. Omkring midtvejs i halvlegen blev det mere jævnbyrdigt, og der blev i perioder begået en række frispark, når omstillingerne skulle stoppes. Ilir Jakupi blev nedlagt i én af disse dueller, og mens vores lille Messi vred sig i smerte, protesterede cheftræner Thorhøj så voldsomt over den manglede konsekvens fra dommeren, at han endte med en bortvisning. Det lignede umiddelbart en overreaktion fra dommerens side, men det er jo desværre en kendt tendens, at ørene nogle gange er større end øjnene.

Jann Jensen overtog roret, og har i øvrigt også ansvaret i den kommende kamp, hvor Thorhøj skal afsone én spilledags karantæne.

I den efterfølgende periode havde nierne flere pæne chancer, men skarpheden manglede. Og i stedet slog det gæstende tophold til, og udbyttede en blottelse efter et hjørnespark. 0-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

Anden halvleg startede godt for de røde, der fik tilspillet sig flere chancer og i et par situationer følte sig snydt for straffespark. Uanset om de korrekt blev afvist eller ej, varslede det positive takter fra hjemmeholdet. Og det fortsatte.

Indskiftede Jakob Tonnesen fik udlignet kort efter sin indtræden, og det vakte for alvor troen på sejr blandt både spillere og supportere. Der blev skruet op for tempoet og for trommerytmen.

Slutfasen blev hektisk. Gæsterne blev reduceret til ti mand efter en batalje, hvor der blev langet ud efter en rød mand. Kort efter havde Nicolai Frederiksen en fin afslutning, der blev reddet på stregen. Muligheden for sejr lå og lurede!

I overtiden blev en tyndslidt Marco Bertelsen sendt i dybden, og endte 1 til 1 med en fremstormende keeper. Bertelsen havde arbejdet stenhårdt gennem hele kampen, og havde knap kræfter til at jagte bolden. Men vinderinstinktet gav ham vinger, og hans flade afslutning udenom målmanden strøg i kassen, til en forløsende rød hjemmesejr!

På en følelsesladet dag på Gillested Park, var det let at forestille sig, at luften under Bertelsens vinger blev båret af den smukkeste Svane.

B1909 - Varde           2 - 1       (0 - 1)