Menu

B1909 “hånd i hånd" med The Liverpool Way of Football

image
Klaus Lytken Nielsen
07. august 2018 kl. 08:32

Hadi (u12), Aslan(u12), Esben(u8) og Ruben (u15) deltog sidste weekend i træningslejren, The Liverpool Way Football Camp. - "DE RØØEE sammen med THE REDS" gav drengene 3 spændende og lærerige dage med fodboldtræning og sjov.

Følg linket og se nogle af drengene:
https://www.tv2fyn.dk/…/engelske-fodboldlegender-afholder-i…

Førstedagen startede med velkomst af Liverpool legenden, chefen for campen David Johnson. En 66-årig gut der har vundet en hel del mesterskaber med Liverpool FC i sidste del af 1970erne og i starten 1980erne. Han var også med på holdet da Liverpool FC vandt over Real Madrid i Europa Cup finalen 1981 i Paris. (Mesterholdenes turnering svarende til nutidens Champions League-finale.)

Han gjorde det klart at the Liverpool Way drejer sig om at have det sjovt. Trods det stjernestøv David Johnson & co. så rundhåndet drysser over det tørre græs på Egsfield Ground i Fåborg, så er skolen langt fra elitær. - " Det vigtigste er legen. Selvfølgelig lærer de en masse igennem effektive fodboldøvelser, men det er ligesom i den almindelige skole: Der er grænser for, hvor længe de kan koncentrere sig om at suge lærdom til sig, før de trænger til at koble fra og komme ud og have det sjovt med noget andet. Det er en camp, og den må på ingen måde, forveksles med et akademi, hvor det konstant handler om at blive målt, og vise hvad man kan." Liverpool -legenderme David Fairclough og David Johnson samt de andre trænere fra the Liverpool Way udstrålede fra start til slut "du er god nok som du er." til samtlige 110 deltagende piger og drenge. SELVFØLGELIG!

Som nævnt var David Fairclough også i Fåborg, han var Hadis og Aslans træner. Det var sublimt.

Iøvrigt fik Hadi på sidstedagen tildelt Faircloughs pris "Coaches choice" blandt de ca. 25 spillere fra hans træningsgruppe. Andre priser der blever uddelt var "penalty shootout", "power shot" og "killer shot". Samtlige priser blev uddelt i hver træningsgruppe.

Fairclough spillede for Liverpool FC i årene 1975-1983. Var kendt som super-udskiftningsspilleren pga hans evne til at være den afgørende forskel i de sidste 25 min af en kamp, og scorede ofte afgørende mål. Også David Fairclough er scouser, født og opvokset i det Nordengelske Liverpool. Startede som lille dreng I Liverpool FC, passede sin træning og spillede i gaderne efter skoletid. Endte med at blive en vigtig spiller for 1.holdet og vandt flere titler med sin hjerte-klub. Romantik når det er bedst.

Altså en helt fantastisk oplevelse for Hadi, Aslan, Esben og Ruben. Derfor en speciel tak til den gamle B1909-dreng Rasmus Finsen. Og ikke mindst stor tak til Boldklubben 1909, fodboldskolen og Liverpool The Way.