Menu

Optakt: Vital hjemmekamp venter

image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
08. april 2022 kl. 15:45
B1909 - FC Sydvest 05 Tønder, lørdag d. 9/4 ‘22, kl. 14.00

Efter sidste weekends intense hjemmekamp mod oprykningsfavoritterne fra Svendborg/Oure, der som bekendt sluttede uafgjort 1-1, er B1909 for anden lørdag i træk værter for en Danmarksseriekamp på eget græs. Modstanderen denne gang er FC Sydvest fra Tønder i grænselandet, og der er på alle måder lagt op til en helt anden kamp end mod sydfynboerne.

FC Sydvest indtager aktuelt rækkens eneste direkte nedrykningsplads, med elleve points - 8 færre end B1909 på sjettepladsen. Men afstanden mellem holdene i det brede midterfelt er marginalt, og derfor er kravet til nierne da også klart inden lørdagens kamp; der skal simpelthen hentes en sejr!

Gæsterne, der har haft en hård sæson, har ikke formået at hente point siden midt i oktober, hvor det blev 2-2 hjemme i Tønder mod Hedensted. Den seneste sejr ligger tilbage i starten af september, hvor TPI blev besejret med 2-0. Ligeledes i Tønder. Ja, faktisk er det endnu ikke lykkedes FC Sydvest at vinde på fremmed græs.

Med dén statistisk frisk i erindringen, kunne man foranlediges til at tro, at de røde relativt let kan hente årets første sejr. Men så simpelt er fodbold da heldigvis ikke. Undertegnede husker tydeligt det modsatte opgør i Tønder, hvor nierne var foran, men i sidste ende måtte tage til takke med 3-3 - i en kamp, hvor vi ret beset også kunne have tabt. Og selvom holdet fra grænsebyen har indledt foråret med to nederlag, så har de været særdeles godt med i begge opgør, hvor de endog har været foran længe mod SfB/Oure og Aarhus Fremad. Så er vi altså advaret!

B1909 kommer med ét point i bagagen fra seneste hjemmekamp, mens forårspremieren som bekendt bød på et 1-2 nederlag hos OKS. Begge røde scoringer er sat ind af hjemvendte Nicolai Frederiksen, som det på alle måder har været fantastisk at få tilbage. Hans aggressive tilgang og opportunistiske afslutninger har givet os et helt andet udtryk frem ad banen. På den centrale midt står vi om muligt stærkere end i efteråret, med tilgangen af meget omtalte Izunna, mens der konstant er hård kamp om pladsen i det røde bur. Ben Pakes startede foråret mod OKS, mens der blev debut til Christian Kjer fra SfB/Oure mod hans tidligere klub. Og så er en anden tilgang, Alexander Brems, klar til at presse på, efter en godkendt indsats for reserveholdet i midtugen. Det er længe siden at vi har været så stærkt besat på målmandsposten!

Til lørdagens kamp må vi fortsat se bort fra langtidsskadede Morten Dyg og Niclas Henriksen, mens Christian Jørgensen stadig er på studietur. Til gengæld er Marco Bertelsen med igen, ligesom Alexander Brems er udtaget og kan få debut. Ben Pakes sidder over og får kamptræning på reserveholdet.

Cheftræner Kim Jørgensen har udtaget følgende 17 spillere:

Christian Kjer
Alexander Brems
Daniel Winther
Rune Corfitzen
Marco Bertelsen
Kingsley Amoakohene
Hjalte Ulrich
Visar Aliti
Izunna Uzochukwu
Emil Thomsen
Jonas Lund
Burana Saenkham
Jakob Tonnesen
Ali Al-Rabiey
Mass Sise
Bekir Demirovic
Nicolai Frederiksen

Vel mødt!