Menu

Optakt: Imponeret cheftræner inden møde med tophold

image Burana Saenkham har været fremragende i dette efterår
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
20. oktober 2022 kl. 20:12
B1909 - TPI, fredag d. 21/10 ‘22, kl. 16.00

Med tidlig kampstart allerede kl. 16.00, åbner B1909 fredag eftermiddag for efterårsferiens afsluttende weekend, når de røde hjemme på Gillested Parks græstæppe tager imod TPI. Gæsterne fra Paarup indtager suverænt Danmarksseriens førsteplads, og der skal gå meget galt, hvis ikke de hvidblusede er at finde i forårets oprykningsspil til 3. division.

De to hold mødtes senest tilbage i august måned, hvor et hårdtarbejdende B1909-mandskab hentede en nullert med hjem fra den nordvest-odenseanske forstad. En kærkommen oprejsning for nierne, der kampen forinden havde tabt 2-4 hjemme mod Marienlyst.

Denne gang møder de røde anderledes sejrsvante op, efter ni points i de sidste fire kampe - senest med en forbilledlig 1-2 sejr på Windelsvej mod netop Marienlyst. Topscorer Nicolai Frederiksen blev rød helt kort før tid, men han indkasserede desværre også en advarsel i opgøret, hvilket holder ham ude af den svære fredagsgyser mod TPI. Det sindrige pointsystem har udløst én karantænedag til Frederiksen, som desværre må se de røde drenge fra sidelinien.

TPI kommer ligeledes med en sejr fra seneste kamp, efter en 4-0 snitter hjemme mod Otterup. Spillerne fra Paarup Parken har for alvor fået gang i målscoringen, og der venter den røde defensiv en del arbejde, da gæsterne efterhånden scorer tre mål i snit pr. kamp.

Cheftræner, Nicolai Johansen, glæder sig dog til kampen, trods modstanderens åbentlyse kvaliteter. Og han tøver heller ikke med at kalde deres trup for rækkens bedste, omend han dog mener, at de virker mindre strukturerede end Ringkøbing, som han derfor kalder for rækkens bedste hold:
-“Det bliver en vanvittigt fed kamp, hvor TPI selvfølgelig har overhånden qua deres stærke individuelle kvaliteter og det momentum, som et tophold altid har. Det bliver uden tvivl en hård kamp, med mange tætte dueller, og hvor vi ikke mindst skal være enormt fokuserede på dødbolde imod os. Vi skal være dybt koncentrerede og kyniske, hvis vi skal få noget ind på kontoen”.

-“Det er naturligvis mega ærgerligt at vi mangler Frederiksen i sådan en kamp. Han er åbentlyst værdifuld i angrebsfasen, men vi kommer også til at mangle hans energi i presspillet. TPI er svære at spille imod, men omvendt er det også den slags kampe der er sjove og som udvikler os som hold”, lyder det fra cheftræneren.

Ser vi både bagud og fremad her i efteråret, lyder det således fra Nicolai F. Johansen:
-“Status her efter 12 runder er, at vi efterhånden har spillet os i form, samtidig med, at vi er bedre i vores organisation end vi var i starten af august. Vi giver generelt færre chancer væk nu, og den manglende kynisme er også i positiv retning, selvom vi stadig ikke scorer nok mål i forhold til mængden af kreerede chancer”.

-“Inden Otterup-kampen aftalte spillerne og jeg en målsætning om, at vi skulle hente mindst fem sejre mere inden vinterpausen, herunder lokalopgøret mod B1913. Jeg må rose spillerne for at klø på og stå sammen, og det er også netop sammenholdet, der skal bære os igennem.  Jeg er vild med energien i truppen og i omklædningsrummet, og i øvrigt imponeret over de mange trofaste spillere i truppen, der alle bidrager med hver deres. Vi har et godt mix af gode mennesker på holdet, der giver lyst og energi til at kæmpe for hinanden på banen. Der er så mange stærke personligheder, ikke mindst en spiller som Izunna, der på trods af to mesterskaber og landsholdsfodbold altid er den første der møder ind til træning. Det siger noget om mentaliteten blandt de her spillere, som jeg er enormt imponeret over”.

-“Vores fortsatte fokus er derfor sammenholdet og fællesskabet. Når vi lykkedes med det på banen, så opnår vi flotte resultater; som 3-3 i Ringkøbing, og sidste uges sejr på Marienlyst. Det er toppræstationer, og eksempler på simpelt spil og hårdt arbejde for hinanden og for holdet. Modsat var det i kampen mod Otterup, hvor vi trods en fin sejr ville for meget hver især”.

-“Sammenholdet og fællesskabet med publikum betyder også meget - og nok også mere, end mange måske lige tror. Jeg er imponeret over den store opbakning både hjemme og ude, og det er unikt på vores niveau, at så mange trofast følger holdet i hele landet. Klubbens og supporternes opbakning betyder alverden for spillerne, så på hele truppens vegne vil jeg gerne takke for det”, slutter den yderst sympatiske cheftræner.

Et kort oprids af skadessituationen fortæller, at Morten Dyg ventes klar om en uges tid, mens Christoffer Kirud får kamptræning med reserverne. Bekir Demirovic optræner en skadet ankel, og det er desværre tvivlsomt om han når at blive klar inden vinterpausen.

I forhold til sejren på Marienlyst er eneste ændringer, at Nicolai Frederiksen som nævnt sidder over med karantæne, mens Ben Pakes afløser Niclas Henriksen.

Cheftræner, Nicolai F. Johansen, har udtaget disse 15 spillere:

Christian Kjer
Ben Pakes
Marco Bertelsen
Visar Aliti
Rune Corfitzen
Daniel Winther
Emil Thomsen
Izunna Uzochukwu
Burana Saenkham
Jakob Tonnesen
Ali Al-Rabiey
Jonas Lund
Nickolaj Hardt
Hussein Al-Rabiey
Mass Sise

Vel mødt!