Menu

Optakt: Otte mand ude i premieren, men mange med mulig debut

image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
12. august 2023 kl. 13:09
B1909 - Horsens fS, søndag d. 13/8 ‘23, kl. 15.00

Søndag eftermiddag tager B1909 for alvor hul på efterårsturneringen, når oprykkerne fra Horsens fS gæster 3F Gillested Park, i første runde af Danmarksserien.

B1909 tyvstartede som bekendt allerede tirsdag aften, hvor naboerne fra Fjordager var på besøg i landspokalen. Vennerne fra Seden trak sig sejrsrigt ud af dét opgør, efter en dramatisk aften, der bød på fire scoringer i den ordinære spilletid, forlængelse, rødt kort og afgørelse i straffesparkskonkurrence. Forinden havde Jakob Tonnesen og Mass Sise med det yderste af neglene sikret forlængelse, og både Sise og Frederiksen havde chancerne for afgørelse i åbent spil, inden Fjordager trak det længste strå i ‘tilfældighedernes spil’ på straffespark. Dermed er pokaleventyret slut i denne omgang for de dobbelte pokalvindere, som i stedet kan koncentrere sig hundrede procent om turneringen - som man jo plejer at sige i sådan en situation.

Søndag gælder det så Horsens, og kampens betydning kan vel næppe gøres for stor. Det er enormt vigtigt at komme godt fra land, ikke mindst i en række, hvor alle hold virker jævnbyrdige. Fjordagers sejre over os og Marienlyst i pokalen vidner om kvalitet, og Dalums nedrykkede prygelknabe har indledt med to sejre over sidste sæsons tophold fra OKS. Intet er givet på forhånd i årets DS!

B1909 har som bekendt fået ny cheftræner, idet Andreas Bech har overtaget holdet i sommerpausen. Ligeledes er Mark Tubæk blevet tilknyttet som assistent i stedet for Kasper Mundt, og det nye makkerpar virker allerede som en spændende konstellation, når man færdes omkring holdet. Sammen med Izunna og den nye målmandstræner, Niclas Henriksen, er fundamentet i hvert fald på plads omkring truppen.

Som beskrevet inden pokalkampen mod Fjordager, er der kommet en lille håndfuld nye ind på holdet. Daniel Winther er retur fra Utopia, mens målmanden Jakob ‘Yankie’ Fechtenburg er kommet til fra TPI, i øvrigt sammen med forsvarsspilleren Eirik Stedje. Senest er Isa El-Enazi fra B67 føjet til truppen, sammen med unge Karl Emil Callesen fra Næsbys talentfabrik - samt Solomon Akah, der har trænet med i en længere periode. På minuslisten står Victor Bove-Qvistgaard, der er taget til Marienlyst, samt Hjalte Ulrich og Svenne Myrthu. Sidstnævnte er nu i Kildemosen.

Til kampen mod Horsens må vi desværre undvære Mass Sise og Izunna Uzochukwu, der begge er i karantæne. Skadeslisten tæller fire mand, som udover anfører Marco Bertelsen er; Ali Al-Rabiey, Hussein Al-Rabiey og Mohamed Amin. Og så mangler vi desuden Emil Thomsen og Christian Kjer, der begge er forhindret af private årsager. Altså hele otte mand ude i premieren, men til gengæld mulig officiel debut til en række af de nye spillere.

Cheftræner Andreas Bech har udtaget disse 16 spillere:

Jakob Fechtenburg
Niclas Henriksen
Eirik Stedje
Erik Ingemann
Daniel Winther
Visar Aliti
Jakob Tonnesen
Magnus Rahbek
Jonas Lund
Nicolai Frederiksen
Burana Saenkham
Sami Abou Chawk
Bekir Demirovic
Isa El-Enazi
Karl Emil Callesen
Solomon Akah

Vel mødt!

 

Luk