Menu

Optakt: Pokalbrag åbner efteråret

image
Henrik Brandt Rasmussen, kommunikationschef
07. august 2023 kl. 20:55
B1909 - Fjordager, tirsdag d. 8/8 ‘23, kl. 18.00

Tirsdag aften tyvstartes der på efterårssæsonen, når B1909 - forud for søndagens premiere i Danmarksserien mod Horsens - får besøg af Fjordager IF i 1. runde af landspokalturneringen.

Naboerne fra Seden har haft en markant opadgående formkurve i hele 2023, kulminerende med oprykningen til DS og pokalsejren mod Marienlyst, der gav adgang til denne runde. En suveræn oprykning blev det til, efter en sæson, hvor de hvid/grønne lå i front det meste af tiden. Nu bliver det så spændende at se holdet i nye udfordringer i Danmarksserien, og udover resultatet tirsdag aften, så vil pokalkampen også give første hint om styrken hos oprykkerne i den ‘fynske’ DS-kreds.

Hos B1909 er der som bekendt skiftet ud på trænerposten, hvor Andreas Bech har taget over som cheftræner efter Nicolai F. Johansen. I sommerpausen er nu tidligere assistenttræner, Kasper Mundt, taget til SfB/Oure’s ungdomsafdeling, og han er netop blevet afløst af Mark Tubæk, der næppe behøver den store præsentation. På målmandstrænerposten er Michael From taget til Dalum, mens Niclas Henriksen har overtaget ansvaret for de røde keepere. Sammen med Izunna Uzochukwu udgør de ovennævnte nu niernes trænerteam, der fortsat ledes af sportslig ansvarlig, Michael Plambech.

DS-truppen er kommet nogenlunde intakt gennem sommeren, suppleret med nogle spændende nye navne. Eneste på minuslisten er målmand Victor Bove-Qvistgaard, der nu prøver sig af i Marienlyst, samt de to marginalspillere; Svenne Myrthu og Hjalte Ulrich. I modsat retning er Daniel Winther tilbage i den røde trøje, ligesom TPI-målmanden, Jakob ‘Yankee’ Fechtenburg, er ny mand i truppen. Nordmanden Eirik Stedje fra TPI og Isa El-Enazi fra B67, begge forsvarsspillere, er ligeledes nye i klubben.

Forud for tirsdagens pokalkamp har undertegnede haft en lille snak med cheftræner, Andreas Bech, om opstarten og forventningerne til den første kamp:

-“Vi har som de fleste haft en kort og intens opstart, hvor vi på grund af ferietiden ikke har haft alle spillere til rådighed samtidig. Som nyt team vil vi mange ting, men vi må også acceptere, at vi ikke kan nå det hele på kun tre uger. Så fokus er på at erkende hvor vi står lige nu, og så bygge på uge for uge herfra”, lyder det fra Bech, der glæder sig over tilgangen og den øgede konkurrence om pladserne.

-“Vi har spillet tre testkampe, og jeg noterer mig især, at vi har produceret mange chancer og scoret i alle tre kampe. Nu gælder det så den første betydende kamp i efteråret, som samtidig vil vise os hvor vi står lige nu. Vi drømmer naturligvis om avancement og en stor kamp, og derfor ved vi også, at nøglen til drømmen ligger i en god præstation mod Fjordager. Vi ved, at der venter os en svær modstander, hvor skarpheden i begge felter og den fysiske forfatning bliver afgørende”, slutter den røde cheftræner.

Andreas Bech har udtaget følgende 17-mands-trup til kampen:

Christian Kjer
Jakob Fechtenburg
Eirik Stedje
Visar Aliti
Hussein Al-Rabiey
Erik Ingemann
Jakob Tonnesen
Jonas Lund
Burana Saenkham
Emil Thomsen
Sami Abou Chawk
Izunna Uzochukwu
Magnus Rahbek
Nicolai Frederiksen
Mass Sise
Bekir Demirovic
Isa El-Enazi

Daniel Winther er fortsat på ferie, mens Marco Bertelsen, Ali Al-Rabiey og Mohamed Amin er ude skader.

Vel mødt!

 

Luk